(VIDEO) ZAPAMTITE OVU PLAVUŠU: Le Penova unuka nova zvezda francuske politike
Foto: Fonet/AP

Mlada nada

(VIDEO) ZAPAMTITE OVU PLAVUŠU: Le Penova unuka nova zvezda francuske politike

Planeta -
Marion Marešal le Pen (22) osvojila je ispred Nacionalnog fronta izbore u regionu Provansa-Alpi-Azurna obala i postaće najmlađi poslanik u novijoj istoriji Francuske

Marion Marešal le Pen (22) postaće najmlađi poslanik u novijoj istoriji Francuske.

Fotografija nasmejane plavokose devojke od sinoć ne silazi s vesti o francuskim izborima: Marion Marešal le Pen (22), unuka osnivača Nacionalnog fronta Žan-Marija le Pena i sestričina Marin le Pen, koja od 2011. predvodi tu desničarsku partiju, najnovija je zvezda francuske politike.

Mlada Marion le Pen je nosilac liste Nacionalnog fronta u regionu Provansa-Alpi-Azurna obala i pobednik je na jučerašnjim regionalnim izborima.

Rođena je 10. decembra 1989. i završila je osnovne studije javnog prava na Univerzitetu Panteon-Asas, a započete masters studije odlučila je da zaledi da bi se bavila politikom.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Marion ima obašnjenje za to što je politika zanima maltene od pelena.

"Nasuprot onome što svi misle, u našoj porodici ne razgovaramo o politici i svako je slobodan da odlučuje za sebe. Mene je politika zainteresovala kad mi je bilo 15 ili 16 godina, i to raznim pristupima, ne nužno u okviru Naionalnog fronta", priča ona.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kao tinejdžerka prisustvovala je jednom skupu na kom je govorio Nikola Sarkozi, bivši predsednik Francuske."Brzo sam se prizemljila", komentariše ona taj događaj. Kad je postala punoletna, pristupila je Nacionalnom frontu.

Krajem aprila 2012. Nacionalni front je potvrdio njenu kandidaturu za poslanika iz Voklizua, departmana u južnoj Francuskoj koji pripada regionu Provansa-Alpi-Azurna obala, a juče su se pokazali rezultati rada koji je uložila u kampanju: pobedila je na regionalnim izborima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track