Sastojci- 1/2 kg brašna- pola kašičice soli- 1 kesica instant kvasca- 1 kašičica šećera- 300 ml mlake vode- 3 čena belog luka- 2 kašike maslinovog ulja- kašika svežeg peršuna- so biberPripremaU brašnu napravite rupu u sredini. Pomešajte kvasac sa šećerom i mlakom vodom i ostavite petnaestak minuta da nadođe, pa ga sipajte u rupu u brašnu. Dodajte so, postepeno dospite mlaku vodu i zamesite testo, koje nakon toga treba da odstoji pola sata. Testo podelite u tri loptice. Razvaljajte ga i ostavite oko 15 minuta da naraste. U međuvremenu sitno iseckajte beli luk i pomešajte ga s uljem. Premažite testo i pospite ga peršunom i biberom. Pecite na 200 stepeni.Savet: Ko voli, dva iseckana čena belog luka može dodati i u testo!
Prste da poližeš
Hleb s belim lukom
Recept dana -