Pržene banane s medom i cimetom

Pržene banane s medom i cimetom

Recept dana -

Sastojci♦ banane♦ 1 kašika meda♦ pola kašike ulja♦ cimetPripremaBanane oguliti i iseći uzduž ili na kolutove. Pomešati kašiku meda s pola kašike vode u maloj posudici i smesu ostaviti sa strane.Tiganj zagrejati, na srednjoj temperaturi, u njega sipati ulje i poređati banane. Svaku stranu pržiti dva-tri minuta dok ne postanu svetlosmeđe. Kad dođe vreme da se okrenu na drugu stranu, odmah dodati mešavinu meda i vode i isključiti ringlu. Ostaviti da se sve tako krčka ne više od jednog minuta. Nakon toga banane staviti u drugu posudu, posoliti malo cimeta (prstohvat) i servirati ih s kuglama sladoleda ili šlaga!Pavle Sretković, šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track