Turske lepinje
Foto: Shuterstock

Turske lepinje

Recept dana -

Sastojci- 4-5 šolja brašna- 1 cela šolja + 2/3 šolje mlake vode- 70 g otopljenog maslaca- 1/2 kašike suvog kvasca- 1 kašika šećera- 1/2 kašike soli- susam za posipanjePripremaZamesiti sve sastojke (testo ne treba da bude čvrsto nego malo lepljivo), pokriti ga i ostaviti da nadođe dok se ne udvostruči. Nakon toga ga istresti na pobrašnjen sto, premesiti da ne bude mehurića i podeliti na četiri dela (ili više, u zavisnosti od toga kakav oblik i veličinu želite), razvući rukama i odozgo poprskati s malo vode. Nožem na vrhu napraviti unakrsne šare, bogato posuti susamom i tako pripremljeno testo staviti na nauljen pleh i peći dok ne porumeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track