Zapečene pohovane tikvice s mileramom

Zapečene pohovane tikvice s mileramom

Recept dana -

Sastojci1,2 kg tikvica3 dl mileramabrašno, jaja i prezle za pohovanje300 g kačkavaljaso biber2 čena belog lukaPripremaTikvice oprati, oguliti, iseći na tanke šnite i klasično ih ispohovati. U podmazanu vatrostalnu činiju ređati red tikvica, red milerama i rendanog kačkavalja i ponavljati redosled dok se svi sastojci ne potroše. Na kraju premazati mileramom, preko njega narendati kačkavalj, posuti sitno seckanim belim lukom i peći u rerni na 200 stepeni 20 minuta.Pavle Sretković, šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track