Teleći gulaš s pivom

Teleći gulaš s pivom

Recept dana -

Sastojci- 800 g teletine- 1 glavica crnog luka- 100 g pečuraka- 2 čena belog luka- 1 kašičica senfa- vezica peršuna- 3 dl piva- malo brašna- so i biber- 1 kašičica aleve paprike- lovorov list- nekoliko listića žalfijePripremaCrni i beli luk naseckajte i propržite na malo ulja, pa ga izvadite. Dodajte meso prethodno uvaljano u brašno i pustite neka se zapeče sa svih strana. Vratite luk i izmešajte ga s mesom. Pospite alevom paprikom i dodajte krupno isečene pečurke. Sve posolite, dodajte malo bibera i zalijte pivom dodajući ga pomalo da se pena ne bi izlila. Mesu dodajte lovorov list, senf i žalfiju i sve to kuvajte na slabijoj vatri dok meso ne omekša. Kad je gulaš gotov, pospite ga iseckanim peršunom i poslužite vruć.

Restoran Redakcija Vlajkovićeva 8 011/321-48-45šef kuhinje Pavle Sretković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track