Pene u belom sosu s tunjevinom
Foto: Shutterstock

Pene u belom sosu s tunjevinom

Recept dana -

Sastojci♦ 400 g testenine pene♦ 2 čena belog luka♦ so, biber♦ sok od pola limuna♦ 150 g pršute♦ kašika svežeg seckanog peršuna♦ 1 konzerva tunjevine u komadima♦ malo maslinovog uljaPripremaU tiganju prvo pripremiti sos tako što ćete na maslinovom ulju propržiti pršutu i beli luk, dodati sok od pola limuna i sve to preliti neutralnom pavlakom. Pred kraj dodati tunjevinu, sve začiniti po ukusu i ostaviti da se ukrčka. Prethodno skuvan pene preliti sosom, posuti ga seckanim peršunom ili parmezanom i preliti s malo maslinovog ulja.Pavle Sretković, šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track