Čoko-kolač bez brašna
Foto: Shutterstock

Čoko-kolač bez brašna

Recept dana -

Sastojci- 350 g čokolade za kuvanje- 170 g putera- 5 jaja- 1 šolja šećera- 1,5 kašičica ekstrakta vanile- 1/4 kašičice soli- 1/4 šolje kakaoaZa preliv- 120 g izlomljene čokolade za kuvanje- 40 g puteraPripremaZagrejati rernu na 150 C, a tepsiju u kojoj ćete peći premažite puterom, a sa strane pospite kakaoom.Istopite čokoladu i maslac u mikrotalasnoj ili na pari dok ne postane glatka. U drugoj posudi umutite jaja, šećer, vanilu, so i dve kašike vode sve dok smesa ne postane penasta. Zatim smanjite brzinu miksera i postepeno sipajte prethodno rastopljenu čokoladu. Povećajte brzinu i nastavite s mućenjem još oko 30 sekundi, a zatim dodajte kakao i mutite dok se sve ne sjedini. Testo sipajte u pripremljenu posudu i pecite oko 45 minuta, a zatim ostavite da se ohladi i prebacite kolač na tacnu. Istopite čokoladu i maslac, uz mešanje dok masa ne postane skroz glatka. Toplu glazuru sipajte preko ohlađenog kolača, a nožem izravnajte ivice. Nakon toga, stavite kolač u frižider. Secite ga zagrejanim nožem kako biste dobili ravne ivice. Ukrasite voćem po želji.Restoran Redakcija l Vlajkovićeva 8011/321-48-45šef kuhinje Pavle Sretkovič

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track