Sastojci♦ 500 grama tankih kora♦ 800 grama šampinjona♦ 2 veća praziluka♦ 2 dcl kisele pavlake♦ 1 dcl kisele vode♦ 3 jaja♦ so, biber♦ susam po želji za posipanjePripremaŠampinjone iseći na listiće, a praziluk na rebarca, pa sve izdinstati, posoliti i pobiberiti. Kore ređati u podmazanu tepsiju i svaku poprskati kiselom vodom i filovati pečurkama.Staviti pitu da se peče na 200 stepeni.Kada pita bude na pola pečena, izvaditi pleh, izmešati kiselu pavlaku i jaja i preliti preko pite.Peći još 20 minuta dok pita ne porumeni.Pavle Sretković, šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45
Foto: Shutterstock
Pita sa pečurkama i prazilukom
Recept dana -