Piletina u medu
Foto: Shutterstock

Ručak

Piletina u medu

Recept dana -

- 1/4 šolje meda- 1/3 šolje soja-sosa- malo bibera- 4 čena usitnjenog belog luka- 1 kašika rendanog đumbira- 4 šnicle pilećeg belog mesa srednje veličinePomešajte sve sastojke osim piletine i stavite ih u kesu za zamrzivač. Dodajte i piletinu, sve promešajte, zatvorite kesu i čuvajte u frižideru nekoliko sati, najbolje preko noći. Mariniranu piletinu stavite na pleh obložen aluminijumskom folijom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 45 minuta.Marinadu nemojte bacati već, dok se piletina peče, zagrejte je na šporetu, pa njome premazujte meso svakih desetak minuta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track