Pogačice sa kajmakom

Predjelo

Pogačice sa kajmakom

Recept dana -

Ne preterujte kada pogačice budete posipali krupnom morskom solju

Sastojci:- 600 g mekog brašna- 1 kesica (7 g) suvog kvasca- 1 kašičica šećera, 1 kašičica soli- 150 g kajmaka- 150 g maslaca- 3 dl mlakog mleka- 1 jaje (belance)- za posipanje: susam, kim, krupna morska soPriprema:U posudi pomešati brašno, kvasac, šećer i so. Dodati kajmak, maslac i mleko, pa zamesiti srednje mekano testo.Razviti ga na debljinu od oko 1 cm, pa čašom vaditi pogačice i ređati ih u podmazan pleh (ostatak testa koji je preostao od vađenja pogačica premesiti, ponovo razviti testo i ponovo vaditi pogačice).Ostavite ih da se kratko odmaraju, dok se rerna ne zagreje.Pre pečenja ih blago premazati umućenim belancetom, malo posoliti krupom morskom solju i posuti susamom ili kimom (po želji).Ovako pripremljene pogačice peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni dok ne porumene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track