Pikantni ražnjići

Pikantni ražnjići

Recept dana -

Sastojci♦ 6 krmenadli♦ 1 manja tikvica♦ 6 režnjeva slanine♦ štapići za ražnjićeMarinada♦ 1dl maslinovog ulja♦ 1dl piva♦ 1 kašičica aleve paprike♦ pola kašičice ljute paprike♦ nekoliko listova svežeg ili suvog bosiljka♦ so, biberPripremaU plastičnu posudu s hermetičkim poklopcem staviti ulje, pivo, bosiljak i papriku. Krmenadle istući kuhinjskim čekićem sa jedne i druge strane, a potom ih iseći na trake širine 1 cm. Trake staviti u sud, sve lepo izmešati da se sjedini, poklopiti i ostaviti da meso u marinadi odstoji preko noći. Sutradan nizati prvo isečenu tikvicu, potom traku mesa (ubosti je na dva mesta), pa traku slanine, pa ponovo meso i tikvicu. Peći na roštilju ili u roštilj-tiganju.Napomena: Mladu tikvicu ne morate ljuštiti i nju, nasečenu na šnite ili kolutove, takođe možete ostaviti da odstoji u marinadi zajedno s mesom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track