Ukusna ćuretina u mediteranskom sosu i konjaku

Prste da poližeš

Ukusna ćuretina u mediteranskom sosu i konjaku

Recept dana -

SASTOJCI600 g ćuretine2 kašike maslinovog ulja80 g pršute120 g gambora80 g sira trapista30 g pesto sosa20 ml konjakabiber200 ml pavlake za kuvanje400 g barenog pirinča200 g barenog brokolija20 g puteraPriprema

Ćuretinu najpre iseči na tanje šnicle, pobiberiti ih po ukusu i peći na prethodno zagrejanom maslinovom ulju u tiganju. Za to vreme izrendajte trapist. Kad šnicle s jedne strane budu dovoljno ispržene, okrenite ih na drugu stranu i preko njih stavite listiće pršute i rendani trapist koji ste pripremili. Zatim dodajte gambore i sve prelijte konjakom. Nakon nekoliko trenutaka, prelijte smesu i pavlakom za kuvanje i pesto sosom, a zatim smanjite temperaturu i ostavite sve da proključa. Za to vreme na zagrejanom puteru kratko sotirajte brokoli, a onda dodajte kuvani pirina?. Jelo za?inite po ukusu i prome?ajte dok ne procenite da je sve lepo sjedinjeno i spremno za serviranje.Ćuretinu najpre iseći na tanje šnicle, pobiberiti ih po ukusu i peći na prethodno zagrejanom maslinovom ulju u tiganju. Za to vreme izrendajte trapist. Kad šnicle s jedne strane budu dovoljno ispržene, okrenite ih na drugu stranu i preko njih stavite listiće pršute i rendani trapist koji ste pripremili. Zatim dodajte gambore i sve prelijte konjakom. Nakon nekoliko trenutaka, prelijte smesu i pavlakom za kuvanje i pesto sosom, a zatim smanjite temperaturu i ostavite sve da proključa. Za to vreme na zagrejanom puteru kratko sotirajte brokoli, a onda dodajte kuvani pirinač. Jelo začinite po ukusu i promešajte dok ne procenite da je sve lepo sjedinjeno i spremno za serviranje.SAVET

Poseban ukus i izgled jelo će dobiti ukoliko ga servirate sa sosom uz prilog od pirinča i brokolija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track