IMA ŠTA DA KAŽE: Bivšem predsedniku opštine Budva status svedoka saradnika
Foto: Dragan Kadić

Počelo saslušanje

IMA ŠTA DA KAŽE: Bivšem predsedniku opštine Budva status svedoka saradnika

Region -
Bivši predsednik opštine Budva Rajko Kuljača dobio je status svedoka saradnika u slučaju zloupotreba službenih položaja budvanskih funkcionera u poslovima vezanim sa poslovnim centrom TQ Plaza i parking mesta kod Jaza

PODGORICA - Kako su RTCG toj televiziji rekli pouzdani izvori, u Višem sudu je večeras počelo je saslušanje sadašnjih i bivših budvanskih funkcionera, koji su uhapšeni u četvrtak zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj. RTCG podseća da su, tokom saslušanja budvanskih fukcionera, tužioci utvrdili da su osumnjičeni pripadali kriminalnoj grupi koju je formiralo "za sada nepoznato lice" i koje, očigledno, nije obuhvaćeno krivičnom prijavom, niti se radi o osobi koja je u bekstvu, a čiji identitet Tužilaštvo krije.

Delovanje kriminalne grupe planirano je duže vreme i uz primenu određenih pravila sa tačno određenim ulogama i zadacima, pa su juče u Budvi uhapšeni sadašnji i bivši čelnici ovog grada i njihovi saradnici po nalogu glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Sumnja se da su u poslovima u vezi sa novim budvanskim poslovnim centrom TQ Plaza i parking mestima kod Jaza oštetili budvanski budžet za 10 miliona eura. Ranije danas, sudija za istrage Radomir Ivanović doneo je odluku o puštanju na slobodu pošto je Kuljači ukinut pritvor. Iz Tužilaštva je u Sud stigao predlog da se ostalim uhapšenim odredi pritvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track