SLOVENAČKI NOVINAR TVITOM SABLAZNIO SVET: Treba ubiti migrante koje se približe granici!
Foto: Facebook

Rasista, ljubitelj Tompsona i diplomirani teolog

SLOVENAČKI NOVINAR TVITOM SABLAZNIO SVET: Treba ubiti migrante koje se približe granici!

Region -
Slovenački novinar sablaznio je svojim tvitom čitav svet i izazvao sveopšte zgražavanje kada je tvitovao da bi trebalo pucati na svakog migranta koji se približi granici na 500 metara

Slovenački novinar i publicista Sebastjan Erlah izazvao je skandal nakon što je u raspravi na Tviteru, u kojoj se pojavio predlog da se u državu puste samo migranti hrišćanske vere, odgovorio da bi on bio “još radikalniji” i da bi na migrante koji se približe granici na 500 metara trebalo pucati, bez obzira na njihovu religijsku pripadnost.

- Bog će već znati koji su njegovi - napisao je Erlah i izazvao sveopšte zgražavanje i osudu kada su poruku sa društvene mreže preneli lokalni mediji.

Zbog širenja mržnje i netolerancije prema izbeglicama biće mu oduzeta nagrada koju je pre dve godine dobio za angažman u promociji demokratskih i evropskih vrednosti na kojima je utemeljena Slovenija, a preti mu i isključenje iz Slovenačke demokratske stranke koju vodi bivši premijer Janez Janša.

Tridesettrogodišnji Erlah diplomirani je teolog i stalni saradnik lista “Časnik”, bliskog verski orijentisanoj omladini, prenosi Hina i dodaje da pokušaje da se izbeglice koji bi mogli doći u Sloveniju dele prema verskom kriterijumu početkom sedmice oštro osudio i ljubljanski nadbiskup Stanislav Zore.

Slovenačka demokratska stranka, čiji je Erlah član, potvrdila je da je pokrenula postupak njegovog isključenja, na što se može žaliti u roku od dve sedmice.

Erlah je, pak, na svom blogu, bez izvinjenja za skandal koji je izazvao, za inicijativu da bude isključen iz stranke optužio novo rukovodstvo stranačkog ogranka u gradiću Tržič, gde živi, navodeći da se radi o frakciji koja bi htela da smeni Janšu i omalovaži sve ono što je tokom 20 godina pozitivno napravio.

Kao komentar za kritike koje je doživeo povodom svog tvita, Erlah je ponudio pesmu hrvatskog pevača Tompsona "Neka niko ne dira u moj mali dio svemira!.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track