SLOVENCI ZATVORILI PA OTVORILI PRELAZ BREGANA: Postavljaju i ogradu
Foto: Beta

Novi pogranični problemi

SLOVENCI ZATVORILI PA OTVORILI PRELAZ BREGANA: Postavljaju i ogradu

Region -
Prelaz na hrvatsko-slovenačkoj granici danas bio zatvoren nekoliko sati da bi ga u popodnevnim časovima opet otvorili

ZAGREB/LJUBLJANA - Graniči prelaz između Hrvatske i Slovenije - Bregana, koji je juče nekoliko sati bio blokiran zbog protesta izbeglica, ponovno je danas u prepodnevnim časovima bio zatvoren za sav putnički saobraćaj.

Međutim, Slovenci su odlučili da ga oko 16 časova opet otvore, saopštio je Hrvatski autoklub

HAK navodi da su za saobraćaj zatvoreni granični prelazi sa Srbijom, osim prelaza Bajakovo. Zatvoreni su prelazi Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Tovarnik, Erdut i Batina.

Slovenački mediji navode da se na slovenačkoj strani prelaza Bregana obavljaju pripreme za postavljanje šatorskog naselja u slučaju da izbeglice, ipak, uđu u zemlju a trenutno se podiže i žičana ograda.

Slovenačka policija potvrdila je da je za saobraćaj zatvoren i granični prelaz Harmica, kroz koji je u Sloveniju poslednjih dana takođe ušlo više stotina izbeglica, koje se smeštaju po slovenačkim prihvatnim centrima, registruju i upućuju dalje prema Austriji.

Granične prelaze s Hrvatskom, prenosi Hina, posetila je i ministrarka unutrašnjih poslova Vesna Gjerkeš i rekla da slovenačka policija kontroliše situaciju i da je vrlo zadovoljna onim što je videla. Slovenački mediji navode da je tamošnja policija na granici podigla stepen pripravnosti, jer je najavljeno da će na granične prelaze uskoro doći 2.000 izbeglica, nakon što su se prijavili u hrvatskim pristupnim centrima i jer se nastavlja njihov dolazak u Hrvatsku iz Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track