STIŽU KRCATIM VOZOVIMA: U Sloveniju u jednom danu došlo 15.000 migranata
Foto: Reuters

Iz Hrvatske

STIŽU KRCATIM VOZOVIMA: U Sloveniju u jednom danu došlo 15.000 migranata

Region -
Nijedna zemlja ne može normalno da razreši prihvat tako velikog broja izbeglice, rekla je predstavnica ministarstva unutrašnjih poslova Vesna Mitrić

LJUBLJANA - Slovenačka vlada saopštila je da se očekuje da će danas u tu zemlju ukupno ući 15.000 migranata i da je nemoguće da se na tako ogroman priliv migranata odgovori na pravi način.

Predstavnica ministarstva unutrašnjih poslova Vesna Mitrić rekla je da je pet vozova krcatih tražiocima azila došlo iz Hrvatske i da se još očekuje preko noći. Prema njenim rečima, još 1.000 migranata je došlo autobusima, pa će tako do kraja dana u Sloveniju ući ukupno 15.000 migranata.

Ona je rekla da "nijedna zemlja ne može normalno da razreši prihvat tako velikog broja migranata s kojima se danas suočila Slovenija".

"Radimo najbolje što možemo, ali Slovenija nema neograničen smeštajni kapacitet, ljudske resurse, opremu i logistiku", rekla je Mitrić. Agencija AP je podsetila da su izbeglice počele da ulaze u Sloveniju pre 10 dana, nakon što je Mađarska zatvorila svoju granicu sa Hrvatskom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track