INCIDENT U LJUBLJANI: Slovenac hteo da zapali Kuran zbog masakra u Parizu!
Foto: Printscreen Nap.ba

Intervenisala policija

INCIDENT U LJUBLJANI: Slovenac hteo da zapali Kuran zbog masakra u Parizu!

Region -
Slovenac Boris Britovšek pokušao je juče da spali svetu knjigu Kuran pred Parlamentom Slovenije, u čemu ga je spriječila policija

LJUBLJANA - Britovšek je Kuran hteo da spali posle terorističkog napada u Parizu u kom su ubili 129, a ranili više stotina ljudi. U Islamskoj zajednici u Sloveniji ogorčeni su zbog poteza na koji se odlučio Britovšek.

Od nadležnih organa Slovenije zahtevaju da sankcionišu takva dela, jer je to u suprotnosti za načelima slobodnog društva i demokratije, javlja novinska agencija Patria.

- Zabrinuti smo zbog povećane mržnje prema islamu i muslimanima u Sloveniji koja se već duži period širi, a koju podstiču određeni slovenski mediji – saopšili su iz Islamske zajednice u Sloveniji.

- Očekujemo da će odgovorni pokrenuti postupke koji će prekinuti širenje mržnje i netrpeljivosti u Sloveniji – navodi se u ovom saopećnju.

Iz Islamske zajednice u Sloveniji upozoravaju da je neopravdano optuživati samo muslimane za ekstemizam, te da su zabrinuti su zbog ćutanja odgovornih ljudi u Sloveniji.

(NAP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track