(FOTO) SLAVLJE I U REGIONU: Maturanti plesali kadril u Skoplju, Sarajevu...
Foto: Anadolija

Za rekord

(FOTO) SLAVLJE I U REGIONU: Maturanti plesali kadril u Skoplju, Sarajevu...

Region -

Maturanti širom Evrope plesali u isto vreme uz muziku Johana Štrausa na trgovima, stadionima, školskim dvorištima, pa je tako bilo i kod naših suseda.

Na trgu u centru Skoplja po deseti put je održana "Maturska parada" na kojoj je više od hiljadu učenika završnih razreda srednjih škola plesalo uz zvuke kadrila.

Skoplje, Foto: Anadolija
Skoplje, Foto: Anadolija

Ove godine se u ples uključilo oko 1.200 maturanata iz 20 srednjih škola iz Skoplja, kao i 1.300 njihovih vršnjaka iz 12 srednjih škola u Strugi, Strumici, Ohridu, Valandovu, Đevđeliji i Negotinu.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Usledilo je i direktno uključenje Radija Slovenije odakle je bila preuzeta muzika Štrausove opere "Slepi miš" uz koju su maturanti iz svih gradova koji učestvuju na ovoj manifestaciji plesali kadril.

Slično je bilo i u Crnoj Gori. Maturanti SMŠ "Mladost" i Muzičke škole Tivat (54 para) plesali su Štrausov kadril sinhronizujući se sa maturantima iz još 74 grada. Zbog lošeg vremena ples je održan u SD“Župa“ uz brojno prisustvo profesora,učenika i rodbine maturanata.

Oko 400 maturanata srednjih sarajevskih škola i stipendisti Fondacije Hastor plesali su na platou ispred SCC centra u Sarajevu.

Sarajevo, Foto: Anadolija
Sarajevo, Foto: Anadolija

Maturanti u plavim i žutim majicama, koji su ove godine plesali deseti put, bili su dobro raspoloženi i spremni da pošalju svoju pozitivnu energiju u svet.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Kadril su igrali maturanti iz 15 evropskih država i 120 gradova. Osim zabave i druženja cilj ove manifestacije je i obaranje Ginisovog rekorda.

(Anadolija/Crna gora.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track