SKANDAL NA BLEDU: Pijani kapetan skoro potopio brodić sa ruskim i italijanskim turistima
Foto: Profimedia

Alkohol

SKANDAL NA BLEDU: Pijani kapetan skoro potopio brodić sa ruskim i italijanskim turistima

Region -

Pijanom kapetanu turističke brodice kojom se grupa gostiju iz Italije i Rusije vozila Bledskim jezerom preti kazna od 1.200 evra budući da je testiranje na obali pokazalo kako ima 1,43 promila alkohola u krvi.

Starijem muškarcu koji je nekada imao dozvolu za prevoz turista s obale na bledski ostrvo, ali ju je preneo na sina, zabranjen je ubuduće svaki pristup mestu na kojem su usidrene "pletne", tradicionalni drveni čamci koji mogu primiti dvadesetak ljudi.

"To je žalostan događaj i prvi takav slučaj", kazao je za "Delo" gradonačelnik Bleda Janez Fajfer. On se turistima izvinio za neugodnosti.

Alkoholisanom muškarcu zabranjeno je da do daljeg vozi po jezeru i približava vezu za čamce, a o njegovom incidentu još se vodi postupak, objavila je policija.

Iako je tvrđeno da je na brodu tada bilo dovoljno pojaseva za spasavanje, policija i opština ponovo su upozorili sve pletnare da se drže propisa, posebno da izbegavaju alkohol dok rade s turistima.

Turiste koji su bili prestrašeni i u panici jer je brod počeo jako da se ljulja, pa se mogao i prevrnuti, spasla je žena koja je svojim čamcem veslala u blizini, pa ih je smirila i uzela vesla u ruke i tako ih dovela do obale.

"Učinilo mi se da brodom niko ne upravlja, a putnici su bili u panici. Kad sam se približla, videla sam da je kapetan pijan i leži, a nikako mu nije uspevalo da ustane", kazala je novinarima.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track