(VIDEO) MONSTRUMI KOJI SU ŠOKIRALI SLOVENIJU: Bili smo pijani kada smo mučili cimera i snimali za FB
Foto: Printscreen Youtube

Strašno

(VIDEO) MONSTRUMI KOJI SU ŠOKIRALI SLOVENIJU: Bili smo pijani kada smo mučili cimera i snimali za FB

Region -

Mladi Slovenac (26) iz okoline Krškog, brutalno mučen i ponižavan od dvojice napadača koji su snimak o tome objavili na FB, umro je juče u Kliničkom bolničkom centru (UKC) u Ljubljani od teških povreda glave, a slovenački mediji danas objavljuju detalje o ispitivanju i privođenju mladića osumnjičenih za zločin koji je šokirao Sloveniju.

Andrej Cekut (26) juče je preminuo od povreda, dan nakon što su ga brutalno premlatila dvojica mladića - 20-godišnjak i 29-godišnjak - koji su ga mučili i snimak torture prenosili na Fejsbuku. Osumnjičeni su privedeni istražnom sudiji u Krško, koji im je odredio pritvor zbog opasnosti od ponavljanja dela, prenosi 24ur.

Tragičan događaj zgranuo je Sloveniju, posebno zato jer su počinitelji sve snimali, pa je gotovo polusatnu torturu na FB pogledalo oko 250.000 ljudi, među njima i mnogi mladi. Policija je napadače, stare 20 i 29 godina, brzo uhvatila, određen im je pritvor i prete im visoke zatvorske kazne. Još istražuju motive napada. Navodno je među njima izbila svađa, najpre je došlo do psovki, a onda i nekontrolisanog nasilja, čemu je kumovao i alkohol.

Još pre saslušanja, policija je tvrdila da se dvojac ne kaje, ali jedan je ipak progovorio pred istražnim sudijom. “Nisu mnogo govorili, odnosno jedan je rekao samo jednu rečenicu, da mu je žao i da je bio pod uticajem alkohola. Nije hteo da odgovara na pitanja, tako da što se tiče motiva načelno i dalje ništa ne znamo. Drugi se branio ćutanjem”, rekla je tužiteljka Mateja Roguljič.

Slovenački mediji nagađaju da je jednog od napadača, Aleša Oloveca, navodno razljutilo to što je Andrej govorio o njegovoj majci i devojci.

26-godišnjak kog su pretukli poslednjih meseci je živeo sa dvojicom monstruma. Do premlaćivanja je došlo u dvorištu kuće na čijem ulazu piše Martin Kovač, koji je jedan od dvojice napadača, pišu slovenački mediji. Drugi, 20-godišnjak, zove se Aleš Olovec.

Na snimku se moglo videti da mladić pun modrica leži onesvešćen, natečenih očiju i krvavih obraza i vrata. Jedan od monstruma pljuvao ga je, vređao i pretio, rekavši mu da bi najradije urinirao po njemu. Slovenački mediji navode da u jednom trenutku Olovec kaže "da će se isto što i Andreju dogoditi svima drugima koji budu previše pričali ako dođu kod njega".

Nakon što je Cekut preminuo od posledica iživljavanja, tužilac je prekvalifikovao kazneno delo, koje je ispočetka bilo nanošenje teških telesnih povreda. Sada dvojici ubica prijeti do 15 godina zatvora. Ali sem divljačkog premlaćivanja, Slovenci se zgražavaju i zbog svojih sunarodnika – maltee četvrt miliona Slovenaca pogledalo je brutalni snimak.

(Net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track