VATRA SE NE SMIRUJE: Požar iz Crne Gore se proširio i na jug Hrvatske
Foto: Reuters

I VAZDUŠNE SNAGE POMAŽU

VATRA SE NE SMIRUJE: Požar iz Crne Gore se proširio i na jug Hrvatske

Region -

Požar iz Crne Gore proširio se noćas na Hrvatsku, pa su protivpožarne namenski organizovane snage hrvatske vojske iz vazduhoplovne baze "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika.

Jutros su, kako su preneli hrvatski mediji, angažovani na krajnjem jugu zemlje u mestu Bani u Konavlima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Požar se sinoć iz područja Crne Gore proširio na hrvatski prostor pa su vazdušne snage upućene da bi požar stavile pod nadzor i zaustavile njegovo širenje.

Inače, svi požari s kojima su se vatrogasci borili na širem splitskom području proteklih dana su lokalizovani iako se na njima još aktivno dežura, a na terenu od Tugara do Splita nalazi se sedam ekipa i veštaka koji bi trebalo da utvrde uzrok toga najvećeg požara na ovome području.

Prema informacijama Županijskog vatrogasno-operativnog centra (ŽVOC), juče lokalizovan je požar u Srinjinama, Račniku, Podstrani i Žrnovnici u kojima je izgorelo 4.300 hektara borovine, visokog i niskog raslinja, poljoprivrednih površina, maslinika i voćnjaka.

Vatrogasci su tokom noći na terenu sanirali požar i na njemu aktivno dežuraju i dalje.

Ne gori više ni u Dugobabama. Tamo je vatra lokalizovana juče 12.40 sati, te vatrogasci saniraju rubne delove. Uništeno je 200 hektara hrastovine, te visokog i niskog raslinja.

Požar na Planom Putu u Prpuši kod Šestanovca lokalizovan je sinoć, a u njemu je izgorelo 800 hektara borove šume, niskog raslinja i poljoprivrednih površina.

Vatrogasci su jutors primili dojavu o požaru iznad Otišića kod Vrlike gde gori trava i nisko raslinje na nepristupačnom i miniranom terenu, a vatru gasi kanader.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) NOVA DRAMA NA LUŠTICI! Stanje dramatično, vatra preti naselju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track