HRVATSKI SREDNJOŠKOLCI PLAKALI NA SLOVENAČKOJ GRANICI: Izbacili Sirijca koji ide s njima u razred iz autobusa i zabranili mu da putuje na izlet
Foto: Profimedia

IAKO VEĆ GODINAMA ŽIVI U HRVATSKOJ, SLOVENCI SU BILI NEMILOSRDNI

HRVATSKI SREDNJOŠKOLCI PLAKALI NA SLOVENAČKOJ GRANICI: Izbacili Sirijca koji ide s njima u razred iz autobusa i zabranili mu da putuje na izlet

Region -

Izlet zagrebačkih srednjoškolaca u Rim pre nekoliko dana pretvorio se u pravu dramu, jer je njihovog druga, inače sirijskog državljanina, slovenačka policija na granici izbacila iz autobusa.

Deca su krenula na ekskurziju u Italiju, a kada je slovenačka granična policija shvatila da se među učenicima nalazi dečak iz Sirije, odlučila je da mu zabrane ulazak u Šengenski prostor iako poseduje hrvatski pasoš za strance.

Pred očima zgroženih srednjoškolaca, policajci su izvukli Sirijca iz autobusa.

"Svi su vrištali jer im nije bilo jasno što se događa. Bili su očajni, jer prijatelj ne može dalje s njima’, prenose mediji.

Reč je o dečaku čiji otac radi kao ortoped u Zagrebu. On je još 2012. godine došao u Hrvatsku, nakon ranog detinjstva provedenog u sirijskom Homsu.

Hrvatski je vrlo brzo i lako naučio. Njegovi prijatelji i profesori imaju o njemu najbolje mišljenje. Opisuju ga kao drago dete koje se odlično uklopilo u novu sredinu.

Deo dečakove porodice ostao je u Siriji, dok se deo preselio u Rusiju. Dečak je ipak srećan što je završio u Hrvatskoj.

Iz sirijskog konzulata u Zagrebu kažu kako ih ne čudi ovaj potez slovenačke policije jer u Šengenski prostor ljudi iz Sirije više ne mogu da ulaze.

Njegovi drugovi kažu da je i ranije s porodicom putovao van Hrvatske. Jedno od putovanja bilo je baš u Italiju, ali tada je u Rim putovao avionom i nova šengenska pravila još nisu bila na snazi.

Kurir.rs/Net.hr Foto: Profimedia/Ilustracija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: NEVERICA U CZ! U ćeliji Zorana Marjanovića pronađeni žileti!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track