OSTALA NEPOKRETNA POSLE RUTINSKE OPERACIJE: Pacijentkinja dobila odštetu od 740.000 evra posle 15 godina razvlačenja po sudovima
Foto: Profimedia

EPILOG

OSTALA NEPOKRETNA POSLE RUTINSKE OPERACIJE: Pacijentkinja dobila odštetu od 740.000 evra posle 15 godina razvlačenja po sudovima

Region -

Pacijentkinji koja je posle rutinske operacije hernije ostala nepokretna sud u Ljubljani dodelio je odštetu od 740.000 evra, posle 15 godina i 11 različitih sudskih odluka.

To je do sada najviša odšteta presuđena ljubljanskom Univerzitetskom kliničkom centru, najvećoj medicinskoj ustanovi u zemlji.

Protiv centra je od 2005. do 2014. podneseno 89 tužbi takve vrste. Deo visoke odštete koju će delom pokriti osiguranje već su isplatili oštećenoj Bernardki O.

Ona je 2002, kada je imala 38 godina, ostala paralizovana posle operacije postoperativne kile.

Pred sudom nije uspela da dokaže da je invalidnost posledica lekarske greške do koje je došlo prilikom spinalne anestezije, kako je tvrdila u tužbi, niti nestručnim postupkom prilikom zahvata.

No, sud je utvrdio da je bolnica odgovorna za posledice jer je lekari uoči operacije nisu upozorili da spinalna anestezija može izazvati oduzetost.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track