NEVIĐENA PONUDA ZA POSAO:  Slepom Slovencu ponudili radno mesto vozača autobusa
Foto: Profimedia

bizarno

NEVIĐENA PONUDA ZA POSAO: Slepom Slovencu ponudili radno mesto vozača autobusa

Region -

Nezaposleni Slovenac dobio je od zavoda za zapošljavanje hitnu poruku da se javi na konkurs za posao vozača autobusa, ali su mu se odgovorni izvinili odmah nakon što je to objavio na društvenim mrežama, uz opasku da je potpuno slep i kao takav nesposoban za neke vrste poslova

Sebastijan Kamenik iz Celja kazao je za televizijsku stanicu POP-TV da je u mladosti stvarno imao želju da postane vozač autobusa.

Ta mu se želja, eto, gotovo i ostvarila. "Nazovite to tragikomičnim ili morbidnim slučajem, kako hoćete", kazao je on, prenosi Hina.

Shvatam da službenici u zavodu rade svoj posao i rutinski šalju obaveštenja o raspoloživim radnim mestima jer moraju da ispune svoje kvote. Ali, bilo bi logično da onaj koji distribuira ponude šalje samo one koje su adekvatne za pojedinu osobu - kazao je Kamenik.

Dodao je da za nezaposlene invalidne osobe s hendikepom ionako imaju sve podatke o njihovim radnim sposobnostima i posebnog savetnika za tu kategoriju.

Kamenik kaže da njegov slučaj nije jedini. Nakon što je sa svojom pričom izašao u javnost, javile su mu se i neke druge slabovide ili slepe kolege s berze, tvrdeći kako su porukama preko telefona ili pismenim obaveštenjima na kućne adrese pozivani na razgovore za radna mesta u pilani, mesari, pa čak i u vojsci.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profiemdia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track