KANDIDAT ZA AMBASADORA BiH U LJUBLJANI NA METI NOVINARA: Vučurević osvanuo na naslovnicama slovenačkih medija kao kralj skandala
Foto: Youtube/Printscreen

BURNE REAKCIJE

KANDIDAT ZA AMBASADORA BiH U LJUBLJANI NA METI NOVINARA: Vučurević osvanuo na naslovnicama slovenačkih medija kao kralj skandala

Region -

Kandidatura Slavka Vučurevića, bivšeg gradonačelnika Trebinja, za novog ambasadora BiH u Sloveniji izazvala je pažnju i slovenačkih medija.

Priča o njegovom mogućem imenovanju na tu poziciju osvanula je čak i na naslovnoj strani jednog od tamošnjih listova, i to pod naslovom "Kralj skandala ambasador u Sloveniji".

Podsećamo, i sama najava Vučurevićevog imenovanja za ambasadora izazvala je lavinu reakcija u Republici Srpskoj.

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je da je “imenovanje Slavka Vučurevića (PDP) za ambasadora BiH u Sloveniji sramota” i upitao šta se može očekivati posle ovakve odluke.

foto: Printscreen

"To je sramota za sve, da takvog ruljka postave za ambasadora, ali, naravno, imaju pravo na ovo", izjavio je Dodik novinarima.

U PDP-u, čiji je kadar Vučurević, stali su u njegovu odbranu, ističući da ne vide ništa sporno u njegovom imenovanju.

"Nažalost, navikli smo na takav rečnik gospodina Milorada Dodika. To njemu pristaje, ali ne pristaje predsedniku Srpske. Šta fali Slavku Vučureviću da bude ambasador? To što su mu kao gradonačelniku Trebinja na noge dolazili ambasadori raznih zemalja, što su investirali u Trebinje i što se taj grad razvijao… Očigledno da gospodin Vučurević ima diplomatske sposobnosti", izjavila je portparolka PDP-a Anja Petrović.

Kurir.rs/Atvbl.com Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) OVO SU TEME RAZGOVORA BEOGRADA I PRIŠTINE U BRISELU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track