ČLANOVI KAVAČKOG KLANA PALI SA 69 KILOGRAMA KOKAINA: Crnogorci uhapšeni sa 2,5 miliona vrednom drogom!
Foto: Shutterstock

Akcija

ČLANOVI KAVAČKOG KLANA PALI SA 69 KILOGRAMA KOKAINA: Crnogorci uhapšeni sa 2,5 miliona vrednom drogom!

Region -

Pet crnogorskih državljana, koji su označeni kao pripadnici kavačkog klana, uhapšeni su u Francuskoj sa 69 kilograma kokaina vrednih 2.5 milona evra.

Kako navodi francuska štampa, među uhapšenima se nalazi jedna žena.

- Reč je o četvoro Kotorana - mužu i ženi, njihovom rođaku i kumu i "kuriru" iz Podgorice. Kurir je uhapšen 9. maja dok je prevozio kokain iz Španije u Francusku. Ova kriminalna grupa mesecima je bila pod istragom Centralne kancelarije za borbu protiv organizovanog kriminala i Nacionalne jedinice za suzbijanje razbojništva i krijumčarenja zbog sumnje da švercuju oružje - prenosi štampa.

Međutim, prilikom hapšenja Podgoričanina dočekalo ih je iznenađenje.

- On je presretnut u Parizu jer su verovali da je iz Španije dovezao nešto. Automobil je kompletno rastavljen, a u podu je pronađeno 69 vakumiranih pakovanja sa kokainom, a procenjena vrednost droge je 2,5 miliona evra. Prilikom hapšenja kod ostalih je pretresom pronađeno 40.000 evra, oduzeta su im dva sata i četiri luksuzna automobila. Nekretnine koje su posedovali procenjuju se na 500.000 evra, a zbog sumnje da su stečene kriminalom verovatno će im i one biti oduzete - navode mediji. Četiri osobe zadržane su u pritvoru, dok je jedna pod kontrolom suda.

(Kurir.rs/E.K./Foto:Shutterstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track