BURA, CRNI OBLACI I OLUJE: Ako idete na more ove nedelje PONESITE JAKNE, čeka vas loše vreme! EVO KAD STIŽU SUNČANI DANI!
Foto: Profimedia

Niske temperature

BURA, CRNI OBLACI I OLUJE: Ako idete na more ove nedelje PONESITE JAKNE, čeka vas loše vreme! EVO KAD STIŽU SUNČANI DANI!

Region -

Ako na svoj godišnji odmor krećete u poslednjoj nedelji juna, napravite mesta u koferu za topliju garderobu jer vremenska prognoza za najposećenija letovališta u regionu nije optimistična.

Crna Gora

Već od sutra je najavljena smena sunca i oblaka, da bi u večernjim satima krenula bura koja će se zadržati nekoliko dana.

"Za utorak i sredu je najavljeno sveže vreme sa temperaturama nižim od proseka za ovo doba godine, pa će se kretati oko 20 podeljka na Celzijusovoj skali" objašnjava meteorolog Đorđe Đurić i dodaje da će se temperature kretati od 16 do 21 stepen.

foto: Prtscr / weather2umbrella.com

Do srede su najavljene i padavine, a od četvrtka sledi razvedravanje koje će potrajati i za vikend, ali temperature neće biti u značajnijem porastu, te neće preći 30 stepeni.

Bura koja će biti pojačanog intenziteta malo će rashladiti Jadran koji je ovih dana izuzetno topao.

Grčka

foto: Prtscr / weather.gr

Grčka je pod snažnim uticajem ciklona, pod poljem niskog vazdušnog pritiska koji donosi kišu i oluje.

"U većem delu Grčke će biti oblačno u narednoj nedelji sa povremenom kišom i pljuskovima, naročito u utorak i sredu", navodi Đurić i dodaje da će najobilnije padavine biti u Olimpskoj regiiji u oblasti Soluna i Halkidikija, te se svima savetuje oprez zbog mogućih poplava i bujica.

foto: Profimedia

Ovim ciklonom će prvenstveno biti zahvaćen sever Grčke i maksimalne temperature će biti do 20 stepeni, dok će na jugu biti nešto povoljnija situacija, sa toplijim, ali oblačnim vremenom i temperaturom do 28 stepeni.

Od četvrtka sledi stabilizacija vremena, pa će i u većem delu biti toplije, ali ne sa temperaturama na koje smo navikli.

Makedonija

foto: Prtscr / weather2umbrella

Putnici koji idu preko Makedonije za Grčku moraju u narednim danima naročito biti oprezni, jer se i u ovoj zemlji najavljuju padavine.

"Poseban oprez se savetuje onima koji idu auto-putem kroz Grčku, jer će ih kroz ceo put pratiti kiša i mokri kolovozi" kaže Đurić i dodaje da se nešto povoljnije vreme očekuje za kraj nedelje.

Hrvatska

foto: Prtscr / prognoza.hr

Padavine i hladno vreme u Hrvatskoj se najavljuju već od sutra kada će se oblačnost naći iznad Istre i severnog Jadrana, dok će se u ostalim delovima zadržati suvo, ali ne naročito toplo vreme.

"Maksimalne dnevne temperature su od 24 do 27 stepeni za ponedeljak, utorak i sredu" objašnjava Đurić i dodaje da se očekuje i jaka, olujna bura na severnom Jadranu, ali da se krajem nedelje očekuje nešto povoljnije vremenske prilike.

Kurir.rs / Blic

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track