SKANDAL DRMA SLOVENIJU: Policajci pijanoj maloletnici dali da vozi maricu po auto-putu! Ona čak sve uživo prenosila na Instagramu! (VIDEO)
Foto: Profimedia

nema ni dozvolu

SKANDAL DRMA SLOVENIJU: Policajci pijanoj maloletnici dali da vozi maricu po auto-putu! Ona čak sve uživo prenosila na Instagramu! (VIDEO)

Region -

Tri slovenačka policajca suspendovana su jer se otkrilo da su maloletnici dopustili da vozi policijsku maricu iako nema vozački ispit, a pri tom su svi pili alkohol.

Kako je saopštila policijska uprava Kranj, gde se incident dogodio, policajci su u kasnim noćnim satima "provozali" maloletnicu, a potom su joj dopustili da i ona vozi.

Policajci imaju 30 i 25 godina, a treći je 20-godišnji pripravnik na čiju su ideju prošle nedelje pozvali njegovu maloletnu drugaricu.

Protiv njih je pokrenut disciplinski postupak, a ako uz to budu optuženi i osuđeni za nesavesno ponašanje tokom dužnosti, mogli bi biti kažnjeni i sa tri godine zatvora ili novčanom kaznom.

U policiji ističu da suspenzijom mladih policajaca žele javnosti da ukažu da je neodgovorno ponašanje policajaca na dužnosti nedopustivo, a onima koji se još školuju za tu službu, da se takvi prekršaji i zanemarivanje dužnosti neće tolerisati. Napominje se i da nije slučajno što oni tokom školovanja imaju čak

300 nastavnih sati etike i lekcija o ljudskim pravima.

Policija u Kranju je navela da policajcima preti i otkaz i mogućnost krivične prijave.

Inače, za ceo događaj se saznalo kada je devojka ceo događaj snimala telefonom i objavila na društvenim mrežama. To je video jedan policajac koji radi u unutrašnoj kontroli.

Posle toga, devojka je pozvana na informativni razgovor u policiju, gde je sve priznala.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track