U SLOVENIJI SE PREVRNUO KOMBI KOJI JE KRIJUMČARIO IZBEGLICE: U saobraćajnoj nesreći povređeno osam migranata, vozač uhapšen!
Foto: printscreen PU Koper

SAOBRAĆAJKA KOD KOPRA

U SLOVENIJI SE PREVRNUO KOMBI KOJI JE KRIJUMČARIO IZBEGLICE: U saobraćajnoj nesreći povređeno osam migranata, vozač uhapšen!

Region -

Osam migranata iz Avganistana, muškarac, žena i šestoro dece, povređeni su rano jutros u saobraćajnoj nesreći nedaleko od Kopra u Sloveniji.

Slovenija: U saobraćajnoj nesreći povređeno osam migranataVozač automobila u kojem su se nalazili, hrvatski državljanin, uhapšen je zbog krijumčarenja ljudi.

Kako je objavila koparska policija, nesreća se dogodila nešto pre tri sata ujutro na lokalnom purtu Podgorje - Kastelec, kad je 24-godišnji Hrvat u oštroj levoj krivini na skretanju za naselje Petrinje izgubio kontrolu nad vozilom, nakon čega je automobil izleteo sa puta i prevrnuo se na krov.

Policija je ustanovila da je u vozilu osim vozača bilo osam avganistanskih migranata koji su u nesreći povređeni i oni su prebačeni u bolnicu. Vozaču je određen pritvor zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljenog prelaska državne granice, odnosno krijumčarenja ljudi.

Prema podacima slovenačke policije, u Sloveniju je ove godine do sada ušlo oko 5.000 ilegalnih migranata, od kojih mnogi novom "balkanskom" rutom, iz zapadne Bosne, preko Hrvatske, najčešće preko graničnog područja južne Slovenije sa Karlovačkom županijom, ali dosta njih i preko zelene granice u Istri.

Kurir.rs/Tanjug

Foto PU Kopar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track