SRBI, BOSANCI, CRNOGORCI I  HRVATI UŠETALI U KAFIĆ U BERLINU: Nećete verovati šta se onda desilo! Jedna fotografija nas podseća šta je zaista važno, ali ujedno i SLAMA SRCA! (FOTO)
Foto: Printscreen/ Facebook/ Nemački kutak

MLADOST NA JEDNOM MESTU

SRBI, BOSANCI, CRNOGORCI I HRVATI UŠETALI U KAFIĆ U BERLINU: Nećete verovati šta se onda desilo! Jedna fotografija nas podseća šta je zaista važno, ali ujedno i SLAMA SRCA! (FOTO)

Region -

Još jedna slika koja je postala viralna dokaz je da je puno mladih koji su napustili Srbiju, ali i zemlje regiona, i život nastavili "negde tamo".

"Bosanci, Crnogorci, Hrvati i Srbi sinoć ušli u kafić u Berlinu tj. ekonomisti, matematičari, fizičari, sociolozi, lekari, marketeri, psiholozi, farmaceuti, informatičari, statističari i nećete verovati šta se desilo! Seli su na piće, družili se i smejali! Naravučenije: nije bitno gde ste rođeni i da li i u kog boga verujete, već da li ste govnar/ šupak ili čovek!" navodi se u postu objavljenom na Fejsbuk grupi Nemački kutak.

Grupa okuplja mlade ljude koji su se iz ovih krajeva preselili u Nemačku, gde studiraju ili rade.

Komentari podrške i topli pozdravi samo su se nizali.

Ovi mladi, nasmejani ljudi pokazali su da su prijateljstvo i kultura ipak iznad svake politike mržnje i podela.

Sa druge strane, ova fotografija je mnoge i rastužila jer je mladost regiona u dalekim zemljama.

Inače, Nemački kutak je organizacija koja se bavi pomoći ljudima iz bivše Jugoslavije koji su u Nemačkoj ili onima koji bi da dođu da nauče sve "trikove" uspešnog i srećnog života u nemačkom sistemu.

Kurir.rs

Foto: Printscreen/ Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track