VOLE GA! Zoran Janković po četvrti put izabran za gradonačelnika Ljubljane!
Foto: Printscreen Youtube

lokalni izbori u sloveniji

VOLE GA! Zoran Janković po četvrti put izabran za gradonačelnika Ljubljane!

Region -

LJUBLJANA - Više od 40 odsto birača u Sloveniji izašlo je prema još neslužbenim podacima na lokalne izbore na kojima su se birala opštinska veća i načelnici u 212 opština, a nije bilo većih iznenađenja.

Prema očekivanjima, neslužbeni rezultati pre nego što je prebrojana većina glasova, pokazuju da je i svoj četvrti mandat gradonačelnika Ljubljane već u prvom krugu osvojio Zoran Janković sa oko 58 posto glasova.

Njegov protivkandidat kog su podržale stranke desnice Anže Logar dobio je oko 32 posto. Komentarišući rezultate, Janković je rekao da ih doživljava kao podršku svom konceptu razvoja slovenske prijestolnice i onome što je do sada učinio za građane.

foto: printscreen Delo

Janković je ocenio da je u Ljubljani oko 70 odsto birača naklonjeno levici. Logar je zapitao sadašnju koalicionu vladu zašto nijedna od stranaka u njoj nije dala ozbiljnog kandidata, što bi izbore odvelo u drugi krug, budući da su on i Janković zajedno dobili više od 90 posto glasova.

"Ako tako ostane, neće biti žice u Ljubljani ni u glavama ljud", rekao je Janković, aludirajući na Slovensku demokratsku stranku (SDS) čiji je član u parlamentu Logar, a koju optužuju za protivmigrantsku retoriku.

Kurir.rs/Večernji.hr

Foto printscreen delo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track