BURNE REAKCIJE U REGIONU NA SKANDALOZNU ODLUKU PRIŠTINE O POVEĆANJU TAKSI: Posledice po region mogu biti katastrofalne! (FOTO)
Foto: Beta/European Council/Mario Salerno

PROVOKACIJA

BURNE REAKCIJE U REGIONU NA SKANDALOZNU ODLUKU PRIŠTINE O POVEĆANJU TAKSI: Posledice po region mogu biti katastrofalne! (FOTO)

Region -

Vest o skandaloznoj odluci Prištine da poveća takse na srpsku robu za 100 odsto, jedna je od glavnih tema u svim medijima u regionu.

Tako podgoričke Vijesti prenose reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je ovo "najteža situacija u deset godina," uz nadnaslov da "Posedice po region mogu biti katastrofalne".

foto: Printscreen/ Vijesti.me

I hrvatski mediji bavili su se ovom temom. Tako 24sata.hr prenosi apel predsednika Vučića vlastima u Prištini da povuku odluku o povećanju taksi na srpsku robu.

foto: Printscreen/ 24sata.hr

U sličnom tonu izveštava i portal Indeks.

foto: Printsreen/ Index.hr

Portal Jutarnji.hr prenosi želju Beograda za kompromisom u tekstu pod naslovom "KOSOVO POVEĆALO SRBIJI CARINU ZA 100%, VUČIĆ ODGOVARA 'Molim vas, povucite ove odluke, idemo sjesti i razgovarati, nađimo kompromis."

foto: Jutranji.hr

Mediji iz BiH takođe citiraju poruke iz Srbije.

foto: Avaz.ba

Portal Avaz.ba citira predsednika Vučica koji navodi da "Odluka Prištine nema veze sa odmazdom Srbiji zbog Interpola".

foto: Printscreen/ Radio Sarajevo

Radio Sarajevo navodi da je "Vučić u srijedu navečer zamolio kosovske Albance da razumiju kako je svima potreban mir".

Podsetimo, i visoka predstavnica EU Federika Mogerini osudila je odluku Prištine o podizanju takse na srpske proizvode na 100 odsto i zatražila da se ta odluka povuče.

Kurir.rs

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track