MEDIJI REGIONA BUDNO PRATE SITUACIJU NA KOSOVU: Izveštavaju o upadu ROSU, hapšenju Srba i reakciji srpskih vlasti!
Foto: Prinscreen

očekuju zaoštravanje

MEDIJI REGIONA BUDNO PRATE SITUACIJU NA KOSOVU: Izveštavaju o upadu ROSU, hapšenju Srba i reakciji srpskih vlasti!

Region -

Mediji u regionu preneli su danas agencijske vesti o tenzijama na severu Kosova, koje naseljavaju Srbi, pucnjima i hapšenjima, kao i odvojenim vanrednim sastancima vlade i predsednika Srbje Aleksandara Vučića sa vojnim vrhom i šefovima bezbednosnih službi.

Agencija HINA javila je, pozivajući se na srpske medije, da su napetosti između Prištine i Beograda, podstaknute odlukom kosovskih vlasti da carinske takse na robu iz Srbije i BiH povećaju za 100 posto, u poslednja 24 sata dostigle razmere koje bi uskoro mogle prerasti u nekontrolisane incidente, uprkos, kažu, porukama iz Brisela.

Portal Index je, pozivajući se na srpske medije, preneo da su specijalne jedinice ROSU upale rano jutros na severni deo Kosova, koji nastanjuju Srbi, i da je četvorica njih uhapšeno.

I drugi hrvatski mediji prenose da su četvorica Srba uhapšena na severu Kosova, da su se čuli rafali, kao i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao vanredni sastanak sa šefovima bezbednosnih službi i vojske.

I mediji u BiH su preneli o tenzijama na Kosovu i Metohiji i vanrednim sastancima predsednika Srbije i vlade.

Portal RT Crne Gore, takođe izvestava o situaciji na Kosovu, nakon što je Priština odlučila da poveća dažbine na robu iz centralne Srbije za 100 posto.

Makedonski mediji pored vesti o upadu specjalnih jedinica ROSU na sever Kosova, pišu da će u podne u Kosovskoj Mitrovici biti održan miran protest.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreesn

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track