BEBICA UMRLA ZBOG IZGLADNJIVANJA, RODITELJI NEĆE IĆI U ZATVOR: Osuđeni uslovno na 2 godine! Dete nisu vodili kod lekara dok nije bilo PREKASNO!
Foto: AP

SLUČAJ KOJI JE POTRESAO REGION

BEBICA UMRLA ZBOG IZGLADNJIVANJA, RODITELJI NEĆE IĆI U ZATVOR: Osuđeni uslovno na 2 godine! Dete nisu vodili kod lekara dok nije bilo PREKASNO!

Region -

Roditelji vegani čija je beba preminula sa 10 meseci od posledica izgladnjivanja neće ići u zatvor, odlučio je danas slovenački sud.

Slovenački sud osudio je roditelje na uslovnu zatvorsku kaznu od dve godine, a odslužiće je druđtveno korisnim radom nakon nagodbe kojom su priznali svoju krivicu za zanemarivanje deteta.

Beba je preminula 2011. godine u ljubljanskoj bolnici zbog nelečene upale pluća i akutne neuhranjenosti.

Dete je u bolnicu primljeno sa samo 3.600 grama težine, a tragičan slučaj izazvao je veliku pažnju javnosti i socijalnih službi jer su roditelji, inače fakultetski obrazovani par iz Mirne Peći, a koji imaju još petoro dece, i ranije odbijali da ih vodi kod lekara i da ih leče.

Optužnica protiv njih podneta je 2014. godine nakon brojnih medicinskih ekspertiza, najpre zbog neuhranjenosti deteta, a zatim i zato što dete u izurazito lošem zdravstvenom stanju nisu odveli kod lekara, te je ono umrlo u bolnici od posledica upale pluća.

Tokom istražnog postupka utvrđeno je da su sva njihova deca imala brojne zdravstvene teškoće, jer im nisu osigurali uravnoteženu ishranu potrebnu za normalan razvoj.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: AP/ Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track