ZAPALIO SE U BOLNICI I SPALIO JOŠ JEDNOG PACIJENTA: Horor u Sloveniji! U požaru izgorelo dvoje ljudi, a za nekoliko se još traga!
Foto: printscreen demokracija.si

stravično

ZAPALIO SE U BOLNICI I SPALIO JOŠ JEDNOG PACIJENTA: Horor u Sloveniji! U požaru izgorelo dvoje ljudi, a za nekoliko se još traga!

Region -

Dve osobe su stradale u požaru koji je izbio u bolnici u Jesenicama u Sloveniji. Za nekoliko osoba se još uvek traga, a kako se nezvanično saznaje požar je izazvao pacijent koji se sam zapalio.

"Požar je odneo dva života", potvrdio je u kratkoj izjavi ministar zdravlja Samo Fakin. Prema informacijama koje nisu službeno potvrđene, požar je izbio u sobi u kojoj se njeguju najteži i terminalni bolesnici.

Prema našim informacijama, jedan od pacijenata koji je kod sebe imao šibice sam se zapalio, posle čega se vatra proširila na drugog bolesnika i oba su izgorela. Za troje bolesnika iz sobe još se traga. Jedan od povređenih sa teškim opekotinama u međuvremenu je iz Jesenica helikopterom prevezen u Ljubljanu.

Ministar zdravstva rekao je da je osoblje bolnice većinu bolesnika sa 3. i 4. spratauspelo da evakuiše i pre dolaska vatrogasaca. U bolnici je sada i kriminalistička policija koja ispituje ceo slučaj.

Direktor bolnice Janez Poklukar rekao je da je evakuisano ukupno 50-ak pacijenata i oni su u međuvremenu vraćeni na odeljenja u kojima su se nalazili, osim na odeljenje intezivne nege koje je do daljnjeg zatvoren.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track