NAMERNO ODSEKLA SEBI RUKU ZBOG ODŠTETE: Slovenka inscenirala nesreću da bi  uzela 400.000 evra i mesečnu rentu od 3.000 evra od osiguranja!
Foto: Printscreen Krone.at

propao im bolestan plan

NAMERNO ODSEKLA SEBI RUKU ZBOG ODŠTETE: Slovenka inscenirala nesreću da bi uzela 400.000 evra i mesečnu rentu od 3.000 evra od osiguranja!

Region -

Neverovatan pokušaj prevare šokirao je slovenačku javnost. Policija je otkrila da je devojka (21) iz okoline Ljubljane namerno odrezala svoju šaku, a onda tražila odštetu od više osiguravajućih društava, tvrdeći da je to bila nesreća dok je rezala drva za ogrev cirkularnom testerom.

Osim nje, za planiranje i pokušaj prevare osumnjičena su i trojica muškaraca u čijoj se kući sve planiralo i dogodilo. Policija je krajem prošle nedelje uspela da reši slučaj i podnese krivične prijave. Sve četiri osobe su privedene, a posle saslušanja, dvojica osumnjičenih puštena su iz pritvora i braniće se sa slobode, dok je 21-godišnjakinji i njenom 29-godišnjem pomagaču produžen pritvor. Za pokušaj prevare više osiguravajućih društava preti im kazna zatvora od jedne do osam godina. Istragom je utvrđeno da su osumnjičeni krajem prošle godine detaljno isplanirali prevaru. Posle toga, sklopil su sa 5 osiguravajućih društava polise osiguranja za slučaj nesreće sa visokim predviđenim odštetama i rentom.

Početkom ove godine, posle uplaćenih nekoliko rata, 21-godišnjakinja je namerno odrezala ruku, sa ciljem da se to prikaže kao nesreća pri rezanju drva za ogrjev. Šezdesettrogodišnji saučesnik pružio joj je prvu pomoć, i pozvao kola hitne pomoći, ali je odrezani dio ruke ostavio na mestu "nesreće".

Policija je kasnije odrezanu šaku odnela u bolnicu, gde su lekari uspeli da joj "prišiju" ruku i spase je od trajnog invaliditeta. Nekoliko dana posle "nesreće" osumnjičeni su od osiguravajućih društava tražili odštetu, ali je policija u svemu prepoznala nameru prevare i uspela da osujeti njihovu nameru.

U slučaju da je prevara uspela, 21-godišnjakinja bi od osiguravajućih kompanija dobila 383.000 evra odštete, a verojatno i više od 3.000 evra doživotne mesečne rente za invalidnost, dok se ukupna svota štete koju su osiguravajuća društva zbog lažne prijave osiguranja za nesreću mogla da pretrpe i viš od 3 miliona evra.

Kurir.rs/Večernji.hr Printscreen Krone.at

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track