OPASNI ZA BEZBEDNOST: Slovenija proteruje džihadiste iz BiH
Foto: Profimedia

PROGON

OPASNI ZA BEZBEDNOST: Slovenija proteruje džihadiste iz BiH

Region -

LJUBLJANA - Slovenačko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da će proterati trojicu državljana Bosne i Hercegovine koje zbog veza sa islamističkim krugovima smatra pretnjom po bezbednost.

"U ovom trenutku možemo reći da je na predlog ljubljanske policije upravna jedinica Ljubljana otkazala pravo boravka trojici državljana BiH sa stalnim prebivalištem u Sloveniji zbog ugrožavanja sigurnosti države, javne sigurnosti i javnoa reda", naveo je MUP.

Kako je javila televizijska stanica POP-TV, pozivajući se na neslužbene izvore, reč je o trojici muškaraca koji su u kontaktu sa džihadistom Bilalom Bosnićem, koji je vrbovao džihadiste borce za rat u Siriji. Dokumenti policije i obaveštajne agencije SOVA do kojih je došla televizija POP pokazuju da će pomenuta trojka biti prognana iz države jer je ustanovljeno da aktivno podržavaju verski inspirisan nasilni ekstremizam i terorizam, te da podržavaju upotrebu nasilja za postizanje političkih, verskih i ideoloških ciljeva, javila je POP-TV.

Sva trojica su se na odredbu navodno žalila, a za odlazak iz Slovenije nije im određen rok, jer se ne računa da će otići dobrovoljno nego će policija morati da ih deportuje, navode slovenački mediji. Prema odredbi, u Sloveniju neće smeti da se vrate pet godina.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track