KOMŠINICU PREGAZIO AVIONOM I DOBIO USLOVNU KAZNU: Slovenca (72) ipak uskoro stigla zaslužena kazna!
Foto: Profimedia

pravda

KOMŠINICU PREGAZIO AVIONOM I DOBIO USLOVNU KAZNU: Slovenca (72) ipak uskoro stigla zaslužena kazna!

Region -

Oduševljenog letača 72-godišnjaka iz Ljubljane, koji je pre tri godine komšinicu pregazio ultralakim sportskim avionom i teško je povredio Okružni sud u Ljubljani je u utorak osudio na godinu dana zatvora uslovno, uz dvogodišnji rok, i trajno oduzimanje dozvole za letenje.

72-godišnji Alojzij Šimenc je tokom suđenja priznao krivicu i ispričao se oštećenoj ženi, te se nagodio sa tužilaštvom, objavili su slovenački mediji.

Kako navodi ljubljanski list Dnevnik, Šimenc je svojim ultralakim avionom 2016. pri pokušaju sletanja na travnjak-improvizovanu pistu skrenuo na obližnji makadam, gde su se šetale dve žene, od kojih je jedna njegova komšinica, koji je pregazio.

Na sudu je iskazao žaljenje zbog događaja koji ga je po njegovom priznanju jako pogodio, rekao da je spreman da komšinici ubuduće pomagaže finansijski i na druge načine.

Oštećenu je sud u vezi odštete uputio na pokretanje civilne odštetne tužbe, a osuđenom Šimencu naložio plaćanje sudskih troškova. Nakon spomenutog nesrećnog ateriranja Ljubljančanin je i dalje letio svojim avionom, ali je prošle godine doživeo novu nesreću u kojoj nije bio sam povređem, ali je avion potpuno izgoreo.

Kurir.rs/Net.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track