POVEĆAN BROJ NELEGALNIH PRELAZAKA MIGRANATA U SLOVENIJI: Od početka godine granicu prešlo čak 3.000 ljudi
Foto: AP

migrantska kriza

POVEĆAN BROJ NELEGALNIH PRELAZAKA MIGRANATA U SLOVENIJI: Od početka godine granicu prešlo čak 3.000 ljudi

Region

Slovenačka policija saopštila je danas da je ove godine povećan broj prekograničnih prelazaka ilegalnih migranata na 3 000, dok je u prva četiri meseca prošle godine bilo 1300 takvih slučajeva, prenela je agencija STA.

Nacionalnost migranata je promenljiva, navela je policija i dodala da je u velikoj meri povećan broj državljana Alžira, Pakistana i Maroka. Policija u Novom Mestu i Ljubljani uhvatila je najveći broj ilegalnih migranata, a za njima sledi policija u Kopru.

Broj ilegalnih migranata koji su zatražili međunarodnu zaštitu u prva četiri meseca ove godine porastao je za oko 25 odsto, i iznosi oko 1.260 registrovanih slučajeva od početka ove godine.

Pogranična policija je odbila ulazak u zemlju za 1.550 državljana trećih zemalja, jer nisu ispunjavali uslove koji se traže prilikom ulaska u Sloveniju ili EU, a većina je vraćena na granicu sa Hrvatskom.

Mnogi od njih su iz neke od balkanskih zemalja ili Avganistana, navedeno je u izveštaju slovenačke policije. Iz drugih zemalja Sloveniji je izručeno oko 210 inostranih državljana, uključujući i 20 slovenačkih državljana.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track