10.000 LITARA KEROZINA ISCURILO IZ VOZA KOJI SE PREVRNUO: Haos u Sloveniji! Strahuje se da otrov ne ode u podzemne vode! (FOTO)
Foto: Facebook/Aleš Bržan

SLUŽBE BILE CELU NOĆ NA TERENU

10.000 LITARA KEROZINA ISCURILO IZ VOZA KOJI SE PREVRNUO: Haos u Sloveniji! Strahuje se da otrov ne ode u podzemne vode! (FOTO)

Region -

Voz sa cisternama iskočio je iz šina u slovenačkom Hrastovlju, nedaleko od graničnih prelazasa Hrvatskom, a iscurilo je čak 10.000 litara kerozina.

Radnici Slovenačkih železnica i vatrogasci su cele noći bili na terenu.

Kerozin je tekao iz jednog rezervoara, ali su vatrogasci uspeli da zaustave curenje.

U blizini se nalazi najvažniji izvor pitke vode slovenačke Istre, Rižana. Rižanski vodovod je preventivno prestao da uzima vodu iz tih izvora, a povećao korišćenje vode iz Hrvatske. Postoji opasnost od ulaska otrovnog kerozina u podzemne vode.

"Privremeno ćemo povećati kupovinu vode sa susednog krškog i istarskog vodovoda. Čim stručnjaci završe istragu, obavestićemo javnost o posledicama ove nesreće", rekao je Aleš Bržan, gradonačelnik Kopra.

U Upravi za zaštitu i spasavanje kazali su da je jedan vatrogasac povređen tokom presretanja, a jedan je bio onesposobljen zbog slabosti. Obojica su odvedeni u bolnicu za izolaciju.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Facebook/Aleš Bržan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track