Najnovije vesti

POSLE MAKRONOVE BURNE IZJAVE O BiH OGLASIO SE I BRITANSKI ANALITIČAR: Francuski predsednik je provodio previše vremena sa Kolindom!
Foto: AP

možda je ona to rekla

POSLE MAKRONOVE BURNE IZJAVE O BiH OGLASIO SE I BRITANSKI ANALITIČAR: Francuski predsednik je provodio previše vremena sa Kolindom!

Region

"Ne bih bio iznenađen da je izjava o BiH kao "tempiranoj bombi" došla od predsednice Hrvatske, a ne od francuskog predsednika Makron", rekao je Tim Džuda, politički analitičar u britanskom Ekonomistu.

Džuda je rekao da su mnogo veći problem teroristi koji se vraćaju u Francusku, gde su se događali teroristički napadi u proteklih nekoliko godina.

"Ne bih bio iznenađen da su ove izjave došle od predsednice Hrvatske, pošto je ona govorila ovakve stvari i ranije, ali se pitam je li predsednik Makron provodio previše vremena s hrvatskom predsednicom. Ove opaske su neobjašnjive jer su jednostavno pogrešne", izjavio je.

Prema njegovim rečima, Makron bi bio potpuno u pravu da je rekao da je Bosna problem zbog toga što je disfunkcionalna država i da se zato mora da učini više da bi se učinila funkcionalnom.

"Ali, govoreći o džihadistima koji se vraćaju u Bosnu, što nije ništa veći problem za Bosnu nego za neku drugu evropsku državu, čini stvar veoma neobičnom", rekao je Džuda.

Dodao je i da je Makron rekao da je problem više u Evropskoj uniji koja mora da sprovede određene reforme da bi bila više politički projekat nego da jednostavno služi kao tržište.

"On kaže da je EU disfunkcionalna s 28 odnosno 27 država, ali da će biti jos disfunkcionalnija kad bude imala 32 države", rekao je Džuda.

Kurir.rs/Tanjug Foto: AP

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...