Najnovije vesti

PAS OTKRIO REKORDNU KOLIČINU HEROINA U SLOVENIJI: 730 kila droge bilo sakriveno u rolnama folije, a vredi oko 87 miliona evra! (FOTO, VIDEO)
Foto: Youtube/Slovenačka policija

POŠILJKA ZA MAĐARSKU

PAS OTKRIO REKORDNU KOLIČINU HEROINA U SLOVENIJI: 730 kila droge bilo sakriveno u rolnama folije, a vredi oko 87 miliona evra! (FOTO, VIDEO)

Region

Slovenačka policija i carinici oduzeli su 730 kilograma heroina u luci Kopar, što je najveća količina zaplenjenog heroina u istoriji Slovenije.

Pošiljka, čija se ulična vrednost procenjuje i do 87 miliona evra, bila je adresirana na jednu kompaniju u Budimpešti, a otkrio je policijski pas.

foto: Slovenačka policija

Prisutnost droge u teretu, koji je u Kopru nakon skeniranja ocenjen sumnjivim, otkrio je policijski pas, a bila je skrivena u kontejneru sa 437 rolni polietilenske folije.

foto: Youtube/Printscreen

Policija je otkrila 1.421 paketa sa heroinom, ukupne težine 730 kilograma, što je u poslednjih 30 godina najveća količina te opasne droge otkrivena u Sloveniji.

foto: Slovenačka policija

Slovenačke vlasti odmah su obavestile kolege iz Mađarske i tada je otkriveno da je kriminalna grupa iz Mađarske organizovala prevoz kontejnera sa drogom iz Irana, namenjenog mađarskoj kompaniji.

foto: Slovenačka policija

Analizom droge utvrđeno je da se radi o heroinu visoke čistoće, mešavini sa 70 odsto čistog heroina za koju bi se po uličnim cenama u Evropi moglo dobiti od 65 do 87 miliona evra.

foto: Slovenačka policija

U koordinaciji sa mađarskom policijom, doneta je odluka za "kontrolisanu pošiljku", što znači da je dopušteno da deo paketa završi ciklus otpreme, odnosno da stigne na odredište.

Pošiljka je 5. novembra stigla u Mađarsku gde ju je preuzeo 47-godišnji muškarac i odneo u skladište iznajmljeno na njegovo ime.

Kako se navodi, muškarac je uhapšen i u njegovoj kući je pronađeno oko 90.000 evra.

Za sada se ne zna da li je uhapšeni muškarac delovao sam, ali se pretpostavlja da je on bio samo jedan iz organizovane kriminalne grupe.

Policija je navela i da je u Sloveniji sve veći broj građana koji se bave krijumčarenjem narkotika - heroina iz Turske i kokaina iz Južne Amerike.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Slovenačka policija

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...