Najnovije vesti

DVOJE OBOLELIH U LJUBLJANI: Zaraženi pacijent mimo svih uputstava obišao više mesta, Slovenci sad u problemu
Foto: Youtube/Bučko Buček

zovu građane da se jave na testiranje

DVOJE OBOLELIH U LJUBLJANI: Zaraženi pacijent mimo svih uputstava obišao više mesta, Slovenci sad u problemu

Region

U Sloveniji je potvrđen drugi slučaj koronavirusa, potvrdili su ministar zdravlja Aleš Šabeder i Nina Pirnat iz Nacionalnog zavoda za javno zdravlje.

Radi se o osobi koja je bila u kontaktu s prvim zaraženim, ali nije reč o članu porodice.

Šabeder je potvrdio da je prvi pacijent bio u kontaktu s velikim brojem ljudi i da se radi o starijem muškarcu u 60-im godinama.

On je, protivno svim uputstvima, došao na pregled kod lekara na odeljenje hitne pomoći u dom zdravlja Vič-Rudnik u Ljubljani, a lekar ga je poslao na ljubljanski Institut za mikrobiologiju i imunologiju gde je testiran.

Otkriveno je i da lekar kojem se muškarac javio nije njegov lični lekar pa je danas ostao na preventivnom posmatranju, a prostorije doma zdravlja su dezinfikovane i provetrene.

Zbog toga nadležni u Sloveniji pozivaju sve koji su tog dana bili između 20 i 21.30 sati u hitnoj pomoći u domu zdravlja Vič-Rudnik da se jave na broj 031 619 118.

Inače, prvi zaraženi je 29. februara leteo iz Maroka na aerodrom u Veneciji pa je već tada pokazivao znakove bolesti, ali ih je pripisao povredi noge koju je zadobio u Maroku.

Nadležne institucije pozvale su i sve slovenačke državljane koji su bili na tom letom da prate zdravstveno stanje i u slučaju znakova bolesti kontaktiraju ličnog lekara.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...