Najnovije vesti

PANIKA U SLOVENIJI: Jedan od zaraženih koronom je lekar, evo sa koliko pacijenata je bio u kontaktu!
Foto: Profimedia

infekcija

PANIKA U SLOVENIJI: Jedan od zaraženih koronom je lekar, evo sa koliko pacijenata je bio u kontaktu!

Region

Osmi slučaj infekcije koronavirusom potvrđen je večeras u Sloveniji, radi se o lekaru iz zdravstvenog centra u Metlici, blizu granice s Hrvatskom.

Zaraženi doktor se u četvrtak osećao loše, a u petak je osetio da je bolestani ostao je kod kuće, uzet mu je bris i kasnije potvrđeno da je pozitivan.

Za sada se dobro oseća, a popodne su ga prevezli u novostečinsku bolnicu, potvrdio je medijima menadžer Doma zdravlja koji iz preventivnih razloga do daljeg dobija samo hitne slučajeve.

Prema prvim informacijama, sumnja se da je zaražen u Italiji gde je boravio prošle nedelje, a njegovi kontakti se istražuju po povratku, jer je obično bio na poslu tri dana i bio u kontaktu sa pacijentima i medicinskim osobljem.

Kada se vratio u Sloveniju, vratio se na posao i bio u kontaktu s pacijentima tri dana, piše Slovenski 24 sata. Juče je počeo da se oseća loše, ali kada je posumnjao da je to simptom koronavirusa, ostao je kod kuće, pozvao svog lekara i otišao na testiranje. Kod kuće je čekao rezultate brisa, a kad se ispostavilo da su pozitivni, hitno je prebačen u novobeogradsku bolnicu, a odatle u Infektivnu kliniku u Ljubljani.

Ministar zdravlja Ales Saber rekao je za "24 sata" da sada traže kontakte od zaraženog lekara, uključujući najmanje 40 pacijenata i 54 osoblja u zdravstvenom domu. Saber je rekla da su poslednja tri slučaja zarazna jer se radi o zdravstvenim radnicima koji su u kontaktu sa pacijentima.

Naknadno se saznalo da je zaraženi doktor bio u kontaktu sa 12 stanara Doma za starije osobe Metlika, gde je takođe radio, i jednom sestrom i starateljem.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Profiemdia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...