KORONA U REGIONU: U Hrvatskoj zaraženo ukupno 65 ljudi, u Sloveniji 7 migranata ima simptome, u Crnoj gori nema obolelih
Foto: Profimedia

borba protiv virusa

KORONA U REGIONU: U Hrvatskoj zaraženo ukupno 65 ljudi, u Sloveniji 7 migranata ima simptome, u Crnoj gori nema obolelih

Region -

U Hrvatskoj je potvrđeno još devet slučajeva zaraze korona virusom, tako da je ukupno zaraženo 65 osoba, saopštio je jutros ministar zdravlja Vili Beroš.

Beroš je za regionalnu televiziju N1 uoči konferencije za novinare Štaba civilne zaštite rekao da su do sada ozdravile četiri osobe.

Do sada je u Hrvatskoj na korona virus testirano više od 800 ljudi, dok je 8.464 osoba pod nadzorom.

SLOVENIJA: 7 MIGRANATA SA SIMPTOMIMA KORONAVIRUSA

Slovenačka policija otkrila je na području Ilirske Bistrice, blizu granice sa Hrvatskom, sedam migranata u dva taksi vozila, a svi su pokazivali simptome korona virusa.

Šef Regionalno štaba civilne zaštite u tom delu Slavonije Sandi Curk rekao je da su migranti imali povišenu temperaturu i da im je uzet bris grla, prenosi RTRS pozivajući se portal Avaz.

U CRNOJ GORI I DALJE NEMA KORONAVIRUSA

U Crnoj Gori i dalje nema obolelih od korona virusa, saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravlje, preneo je portal RTCG.

"Svi nalazi su, računajući i one jučerašnje bili negativni", rekao je epidemiolog Igor Galić.

U IJZ je juče testirao još 10 osoba, što je do sada ukupno 98 urađenih testova, od početka epidemije u svetu.

Pod zdravstveno - sanitarnim nadzorom su 1068 osobe, od čega pod nadzorom IJZ 433 osobe, a preostali su pod nadzorom u drugim opštinama.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track