SLOVENIJA UVODI NAJOŠTRIJE MERE PROTIV KORONE: Zaraženo 341, među njima i 22 dece
Foto: EPA/IGOR KUPLJENIK

opasno

SLOVENIJA UVODI NAJOŠTRIJE MERE PROTIV KORONE: Zaraženo 341, među njima i 22 dece

Region -

U Sloveniji je u petak u 14 sati potvrđeno 341 slučaj zaraženih koronavirusom, a u međuvremenu su potvrđena 22 nova slučaja zaraze u odnosu na juče, objavio je u petak Slovenački institut za javno zdravlje.

Potvrđeno je da je 21 dete zaraženo, a pozitivan na koronavirus je takođe jedan od zamenika gradonačelnika Maribora, prenose mediji.

Prema epidemiolozima, Slovenija se trenutno nalazi u ranoj fazi epidemije koja je proglašena prošle nedelje, a broj onih kojima će uskoro biti potrebna hospitalizacija u narednih nekoliko dana će se povećavati.

Od danas postoje najstrože mere samoizolacije i izbegavanja socijalnih kontakata kako bi se ograničilo širenje virusa. Izlasci i okupljanja ljudi na javnim prostorima i u prostorima zabranjeni su, a nasilnici će biti novčano kažnjeni.

Članovi iste porodice ili domaćinstva izuzeti su od ove odredbe ako se drže na propisanoj udaljenosti, što smanjuje mogućnost zaraze od strane zvaničnika kao što su vojska, policija, civilna zaštita i službe podrške koje rade na suzbijanju epidemije.

Ministar zdravlja Tomaz Gantar, ministar unutrašnjih poslova Ales Hojs i portparol Državnog kriznog štaba Jelko Kacin razgovaraće danas na konferenciji za štampu o trenutnom stanju stvari, merama za suzbijanje epidemije i spremnosti zdravstvenog sistema i drugih usluga.

Kurir.rs/Index.hr Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track