REGION U BORBI PROTIV KORONE: U BIH zaraženo 1.186, u Crnog Gori 303, Slovenija popušta sa merama
Foto: EPA, Profimedia

brojke

REGION U BORBI PROTIV KORONE: U BIH zaraženo 1.186, u Crnog Gori 303, Slovenija popušta sa merama

Region -

Broj zaraženih od korona virusa u zemljama regiona je i dalje u porastu i prešao je broj od 6.100, raste i broj smrtnih slučajeva, ali I broj onih koji su se oporavili.

U Crnoj Gori broj inficiranih je dostigao 303, šest pacijenata je umrlo.

Zbog uskršnjih praznika Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti dalo je saglasnost da sutra bude produžen rad prodavnica i apoteka do 18 sati.

foto: Profimedia

I u BiH broj bolelih raste, a prema poslednjim podacima ukupno u toj državi, Republici Srpskoj i Federaciji BiH, zaraženo je 1.186 osoba.

Broj zaraženih u Republici Srpskoj je 500. Poslednja žrtva korona virusa u RS je muškarac (58) koji je bio pozitivan na virus korona i nije imao druge bolesti.

Prema jučerašnjim podacima u Hrvatskoj je zaražena ukupno 1.791 osoba, a 529 osoba je ozdravilo. Preminulo je 35 osoba, dok je 31 osoba na respiratoru.

Do sada je obavljeno ukupno 20.158 testiranja.

foto: EPA / Antonio Bat

Slovenija je potvrdila 1.268 slučajeva zaraze, a prema poslednjim dostupnim informacijama broj preminulih od virusa Covid-19 popeo se na 61. Ukupno je testirano 38.137 ljudi.

Vlada Slovenije je saopštila da će od ponedeljka biti otvorene prodavnice građevinskog materijala, tehničke robe i nameštaja. Frizerski i kozmetički saloni počeće sa radom od 4. maja. Biće dostupne i usluge na otvorenom, kao i lično preuzimanje robe ili hrane. Sportske i rekreacijske usluge na otvorenom, sportski tereni na otvorenom i sportski prostori na otvorenom biće dozvoljeni uz održavanje sigurne udaljenosti.

foto: EPA / Igor Kupljenik

U Severnoj Makedoniji je zvanično potvrđeno da je 1.081 osoba zaražena korona virusom. Najviše zaraženih ima u Skopolju 367 i Kumanovu 306.

Na zahtev Vlade Republike Severne Makedonije predsednik države Stevo Pendarovski doneo je odluku da se vanredno stanje uvedeno zbog borbe protiv korona virusa produži za još 30 dana.

foto: EPA / Georgi Licovski

Ministarstvo zdravlja Albanije saopštio je juče da je ukupan broj zaraženih korona virusom dostigao 518. Do sada je testirano 4.827 osoba koje su imale simptome. Broj umrlih je 26, a izlečenih 277 osoba.

Albanski premijer Edi Rama prestavio plan oporavka od pandemije. Plan je sadržan u više faza, a u prvoj biće otvorena preduzeća s niskim rizikom, zatim u drugoj preduzeća sa srednjim rizikom, a u trećoj restorani, barovi, kafići, teretane, obrazovne ustanove, sportske aktivnosti i međugradski prevoz.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: EPA, Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track