REGION U BORBI PROTIV KORONE: 5 novih slučajeva u Sloveniji, u Srpskoj preminulo još dvoje, nema novozaraženih u CG
Foto: Profimedia

kovid-19

REGION U BORBI PROTIV KORONE: 5 novih slučajeva u Sloveniji, u Srpskoj preminulo još dvoje, nema novozaraženih u CG

Region -

U toku jučerašnjeg dana u Sloveniji je zabeleženo pet novih slučajeva zaraze, ukupno 1.439 do sada. Od posledica COVID-19 u ovoj zemlji od početka epidemije umrle su 94 osobe, od toga jedna juče.

Prema najnivijim zvaničnim podacima, u Sloveniji je juče u bolnicama bilo 60 pacijenata zaraženih korona virusom, što je za dva više nego u četvrtak.

Na odeljenjima intenzivne nege bio je 21 pacijent oboleo od COVID-19, a taj broj se nije menjao od prethodnog dana. Iz bolnice je u toku jučerašnjega dana otpušten jedan pacijent.

U petak je testirano još 720 osoba, ukupno 55.020 do sada, prenela je slovenačka agencija STA.

foto: EPA / Igor Kupljenik

U REPUBLICI SRPSKOJ 49 NOVIH SLUČAJEVA KORONE, UKUPNO 891

U poslednja 24 sata u Institutu za javno zdravlje Republike Srpske i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske izvršeno je testiranje 455 laboratorijskih uzoraka, a korona virus potvrđen je kod 49 osoba.

Kod 28 osoba je utvrđeno da je reč o bliskom kontaktu sa licima kod kojih je ranije potvrđeno prisustvo novog virusa korona, dok kod ostalih nije navedena jasna epidemiloška veza sa pozitivnim slučajem, prenosi RTRS.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 891 slučaj korona virusa, a od posledica infekcije preminulo je 37 osoba. Od Kovid-19 oporavila se 381 osoba.

foto: EPA/FEHIM DEMIR

JOŠ DVOJE LJUDI PREMINULO U REPUBLICI SRPSKOJ

U poslednja 24 sata u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske preminuli su jedna žena i jedan muškarac kod kojih je potvrđeno prisustvo novog korona virusa.

Reč je o 71.godišnjoj pacijentkinji iz Modriče i 60.godišnjem pacijentu iz Broda, a oboje su imali više udruženih oboljenja, prenosi RTRS.

U Srpskoj je ukupno preminulo 37 osoba od virusa korona.

foto: Profimedia

FBIH: 12 NOVIH SLUČAJEVA KORONE, 24 OSOBE SE OPORAVILE

Na području Federacije BiH u protekla 24 sata testirana su 454 uzorka, a od toga je potvrđeno 12 novih slučajeva korona virusa.

Ssef Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo FBiH Sanjin Musa, rekao je da su se u posljednja 24 sata 24 pacijenta oporavila, prenosi klix.ba.

U Federaciji BiH do sada je testirano ukupno 18.476 uzoraka, a COVID-19 potvrđen je kod 932 osobe.

Oporavilo se 385 pacijenata, a zabeležena su 33 smrtna slučaja.

foto: EPA/FEHIM DEMIR

CRNA GORA: NEMA NOVIH SLUČAJEVA KORONE, 240 OPORAVLJENIH

Od jučerašnjeg preseka do jutros,u Crnoj Gori je analizirano 117 uzoraka, među kojima nije bilo novih slučajeva korona virusa.

Broj inficiranih od početka epidemije je 322.

Povećava se broj oporavljenih i sada ih je 240, prenosi RTCG.

foto: EPA / Boris Pejović

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track