Najnovije vesti

AMERIKANKA KUPILA ČUVENI DVORAC U SLOVENIJI: Cenu kriju, ali evo šta će sada tu otvoriti
Foto: Youtube/Miha Vuk

novi vlasnik

AMERIKANKA KUPILA ČUVENI DVORAC U SLOVENIJI: Cenu kriju, ali evo šta će sada tu otvoriti

Region

Dvorac Mirna, jedan od najlepših i retko očuvanih spomenika srednjovekovne arhitekture u Sloveniji, dobio je novog vlasnika.

Dvorac, koji se nalazi iznad grada Mirna u istočnoj Sloveniji, kupila je Tatjana Rodrigez Anderson, Amerikanka koja živi u Meksiku, a planira da u njemu otvori obrazovni, istraživački i terapeutski centar.

Nova vlasnica je zamak kupila po nepoznatoj ceni od naslednika profesora istorije pozorišta Marka Marina, koji je radio na renoviranju zgrade uz pomoć prijatelja sve do svoje smrti 2015. godine.

Tatjana Rodrigez Anderson je sponzor Kajlaša Kokopelija, terapeuta zvukom, multiinstrumentaliste i umetnika rođenog u Nemačkoj koji živi u Sjedinjenim Državama.

Lokalne vlasti navode da je Kokopeli impresionirao novu vlasnicu svojom idejom da u zamku otvori obrazovni, istraživački i terapeutski centar.

Dvorac Mirna, koji se prostire na više od 2.400 kvadratnih metara i kojem pripada oko 5.300 kvadratnih metara okolnog zemljišta, datira iz 11. veka i jedan od najstarijih u zemlji.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Youtube/Miha Vuk

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...